Outdoor Hiking - Oplev Mols Bjerge

VANDRING I MOLS BJERGE

Outdoor Hiking er en vandreevent over 3 dage i Nationalpark Mols Bjerge med fokus på naturoplevelser, fælleskab og friluftsliv i den store teltlejr midt i Mols Bjerge.

Vi kalder det for vandring på 1. klasse, hvor vores glade guider sørger for alt. Alle måltider er lavet af en lokal restaurant og serveres midt i naturen. Vi sørger for tansport af bagagen og har en stor teltlejr klar til jer når i ankommer.

Tag med på vores guidede vandretur og oplev naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Vi glæder os til at møde jer til Outdoor Hiking i 2019.
Vores lokale guider vil tage deltagerne hele vejen rundt i det smukke og kuperede istidslandskab. Vandreturen arrangeres af Ebeltoft Outdoor.

PAKKE-REJSE MED ALT INKLUSIVE
Vi sørger for alle måltider med lokale råvarer, plads i teltlejr, der står klar ved ankomst, transport af bagage samt glade guider hele weekenden. Inkl. alle måltider, plads i telt samt guider - 1875 kr.

Glade guider

På dette guidede vandreophold i Nationalpark Mols Bjerge vil de stedkendte og lokale guider føre dig gennem weekendens program med smil og overskud. Du vil blive guidet gennem Mols Bjerges flotte og helt unikke natur med masser af tid til ro, fordybelse og naturoplevelser på vores 3 dages lange vandring i det smukke, kuperede terræn. Du vil få masser af informationer om Mols Bjerge og opleve det sjove fællesskab med de øvrige deltagere.

På med smilet og rygsækken. Vi glæder os til at vise dig Mols Bjerge.

FØLG os PÅ Facebook

Vi opdaterer på eventens Facebook-side, hvor vi poster nye tiltag og giver indsigt i arbejdet med at klargøre eventen.
Her er der også mulighed for at læse om andre begivenheder i området.

Følg os på FACEBOOK

RUTERNE - 3 DAGE

Vores smilende guide Tommy Sørensen er i fuld gang med at forberede ruterne til Nationalpark Hiking 2018. Målet er skabe 3 ruter til de 3 dage, der samler områdets smukke og unikke naturoplevelser.
Der skal vandres 10, 20 og 10 km. fordelt på de 3 dage. Altså samles 40 km. over 3 dage. Ruterne vil blive udviklet i vinteren og foråret 2018. Sikkert er det dog at ruterne vil føre deltagerne gennem hjertet af Mols Bjerge, da vi vandrer på ruter mellem de to store teltlejre i nord og syd i Mols Bjerge.

Smagen af Mols Bjerge

Alle måltider leveres fra lokale restauranter

Det er fantastisk at arrangere en vandretur, hvor alle måltider er inkluderet og er fra lokale restauranter der arbejder med lokale råvarer.
Der erveres derfor en menu bestående af mange lokale specialiteter. Og vi serverer morgenmad, frokost og aftensmad. Ganske enkelt alle måltider - og i kommer ikke til at sulte.

Menuen der spredes over de 3 dage er en blanding friske salater friske salater med et touch af efterår, grillet unghanebryst med tilbehør, sandwich med kylling. Morgenmaden kan bestå af hjemmebagt langtidshævet hvedebrød med diverse pålæg, frugt og selvfølgelig masser af kaffe - med udsigt til Ebeltoft Vig.

Glæd jer til en overflod af lokale smagsoplevelser

Smagen af Mols Bjerge
Restaurant Smag

PROGRAM 2018

FREDAG 24. AUGUST 2018

Vi mødes fredag kl. 15.00 ved Besøgscenter Øvre Strandkær, Strandkærvej 7, 8400 Ebeltoft og slutter efter en kort vandring ved Krakær Camping i det nordlige Mols ca. kl. 18.00, hvor vi overnatter i den store Outdoor Camp med teltlejr midt i naturen. Her serveres et fantastisk måltid med fokus på lokale råvarer fra Molbordet. Der er adgang til toiletter og bad.

LØRDAG 25. AUGUST 2018

Vi står roligt op kl. 07.00, og spiser et dejligt morgenmåltid sammen. Der er tid til at vågne, få en kop kaffe og dejlig morgenbuffet fra Restaurant Smag. Kl. ca. 09.00 er der afgang og nu går turen sydpå gennem Nationalpark Mols Bjerges vilde natur. Efter en god formiddag serveres der lækker middagsmad midt i naturen. Dagen slutter dagen ved Sølystgård Camping i det sydligste Mols Bjerge ca. kl. 18.00, hvor vi overnatter i den store teltlejr lige ved havet. Her spiser vi aftensmad i fælleskab med udsigt til Ebeltoft Vig.

SØNDAG 26. AUGUST 2018

Søndagen starter med fælles morgenmad kl.07.00. Dagens vandring starter kl. 09.00 og slutter ca. kl. 14.00 ved Øvre Strandkær, hvor vi tager afsked med hinanden.

Der er mulighed for parkering fra fredag til søndag ved Øvre Strandkær.

Det overordnede koncept for denne tur er hiking med tid til naturoplevelser og fordybelse. Der vil blive rig mulighed for at opleve naturen og I vil i løbet af weekenden opleve både horisonten, himmelen, havet, skoven og de vidunderligt bølgende bakker og høje, der ligger lige for fødderne af jer. I vil opleve hvordan alle sanserne stimuleres af naturens lyde, dufte og smukke farver.

Vi vandrer i et meget varieret terræn i ”bjergene” og kommer igennem både skov, marker og prægtige områder med udsigt til havet. Vi kommer helt tæt på vandet langs de smukke kyster, hvor du vil blive udfordret i det krævende sand. Turen går bl.a. op på Tre Høje og Agri Bavnehøj med fantastisk panoramaudsigt over det meste af Aarhusbugten. Vi bestiger Mærsk MC Møllers mindesten på Skovbjerg, kommer forbi Tremosegård, Skovbjerg, bavnehøjene, stendysser og meget mere.

Fokus på turen er tid til at nyde naturen på vandringen – og mærke dig selv! Der bliver desuden masser af tid til ”lejrliv” og bålhygge i forbindelse med aftensmaden og overnatning.

Eventen forventes at slutte søndag senest kl. 14.00 på Besøgscenter Øvre Strandkær, Strandkærvej 7, 8400 Ebeltoft, og herfra kan vi alle drage hjem med en stor fælles oplevelse.

UDSTYR TIL VANDRING

RYGSÆK & GREJLISTE
Vi anbefaler deltagerne at anvende grej som de er bekendte med og har testet. Mange rygsække kræver tilpasninger, soveposer har anbefalede temperaturer osv. Vandreturen er samlet på 40 km fordelt med 10 km fredag, 20 km lørdag og 10 km søndag, så det kræver også gode vandresko at komme godt igennem turen.

MINIMUMS UDSTYRLISTE
• Rygsæk til grej
• Energi til turen (slik, frugt m.m.)
• Vi opstiller telt - medbring gerne eget.
• Sovepose og liggeunderlag
• Vanddunk
• Service til aftensmad og morgenmad
• Skiftetøj alt efter vejret.
• Passende tøj til vejret og den kølige aften og morgen
• Gode vandresko

TRANSPORT AF UDSTYR
Deltagerne kan få deres udstyr transporteret til lejren lørdag ved at aflevere rygsækken inden afgang. Det samme gør sig gældende søndag.
Dette behøver ikke at aftales før end på selve dagen.
Hvis rygsækken afleveres skal deltagerne dog medbringe en mindre dagtursrygsæk til vand, energi og tøj til vejr og vind.

MOLS BJERGE vandring

Oplev Mols Bjerge

FÆLLESSKAB i Campen

En stor del af oplevelsen på vores vandretur er fællesskabet i vores Outdoor Camp. Lejren står klar ved ankomst og består af store luksuriøse telte med god plads til alle. I lejren mødes vi om en kop kaffe, sludrer om dagens oplevelser og nyder de lækre lokale retter. Ser solen gå ned, hører vandet skvulpe og ser op mod stjernerne.

Tilmelding og Pris

1650 kr. pr. person. Det vil være muligt at påfylde vandflasker undervejs og at købe øl, vand og vin via Ebeltoft Outdoor – eller du er velkommen til selv at medbringe drikkelse til turen.

Inkluderet i prisen:
Guide - gennemgående guide fredag, lørdag og søndag
Transport af bagage
Overnatning i 20 personers telte på Krakær og Sølystgård Camping
Aftensmad fredag
Morgenmad, frokost og aftensmad lørdag
Morgenmad og frokost søndag

TILMELDING - FØLG LINKET